Brezplačna poštnina pri nakupu nad 50€

Piškotki

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Knjigoljub (www.knjigoljub.com) za prijavo na spletni strani uporablja sistem predhodne odobritve uporabe piškotkov z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov. S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral.

Namen Politike zasebnosti in varstva osebnih podatkov je seznanitev uporabnikov spletne strani z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani Knjigoljuba ter pravicami uporabnikov na tem področju.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani www.knjigoljub.com z namenom, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje in pošljemo novice o novih knjigah in akcijah. Vaših podatkov za druge namene ne bomo obdelovali in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Da bi lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljali, hranili in obdelovali za določene namene, potrebujemo vašo privolitev.

Vrste informacij, ki jih Knjigoljub zbira o uporabnikih, lahko vključujejo informacije o uporabniku:

-ime in priimek ter naslov,

-poslovni e-poštni naslov oziroma drug e-poštni naslov, ki ga uporabnik vpiše,

-telefonska številka v kolikor jo uporabnik vpiše,

-informacije o računalniku oz. mobilni napravi (npr. naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave),

-informacije o tem, kako uporabnik uporablja našo spletno stran (npr. katere strani si je uporabnik ogledal, čas, ko si jih je ogledal, in na kaj je kliknil).

Osebni podatki se hranijo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin za namene obveščanja in sodelovanja). Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica. V primeru, ko veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Knjigoljub, uporabnikom, katerih osebne podatke je pridobil na podlagi njihovega soglasja, zagotavlja naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem njihovnih osebnih podatkov:

-pravico do dostopa do podatkov,

-pravico do popravka,

-pravico do izbrisa,

-pravico do omejitve obdelave,

-pravico do ugovora.

Vsa vprašanja in morebitne zahteve v zvezi s pravicami in hranitvijo osebnih podatkov uporabnikov spletne strani (www.knjigoljub.com) nam posredujte na info@knjigoljub.com.

PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki obiskovalcu ali uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Glavni namen piškotka je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da jih ob naslednjem obisku naše spletne strani ni več potrebno vnašati.

Uporaba piškotkov je ustaljen postopek na večini spletnih straneh. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotkov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotkov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškotke uporabljamo izključno z namenom boljše izkušnje posameznega uporabnika. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Elementi v lokalni shrambi nimajo časovne omejitve.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove želje, zanimanja in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in prijazno uporabniku.

Vsak uporabnik ima popoln nadzor nad piškotki in se lahko sam odloči, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Na spletni strani uporabnikom ponujamo možnost, da se odločijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Pri tem opozarjamo, da njihova izključitev lahko privede do morebitnih težav s stranjo. Da bi zagotovili najboljšo uporabniško izkušnjo in optimalno delovanje naših spletnih strani, uporabnikom priporočamo, da piškotke sprejmejo.

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

Upravljalec piškotkov: KNJIGOLJUB, striparna in antikvariat, Staš Tajnšek s.p..

  • Maestro
  • MasterCard
  • PayPal
  • Visa

KNJIGOLJUB, KNJIGARNA IN ANTIKVARIAT. VSE PRAVICE SO PRIDŽANE!